sreda, 3. januar 2018

Kriteriji za ocenitev referata

Kriterije imate objavljene na oglasni deski v učilnici in v spletni učilnici Biologija 8, a ker jih bolj malo poznate, jih še objavljam tu. Negativna ocena je le v primeru, da učenec referata ne pripravi. V primeru, da zamuja s predstavitvijo pa se ocena zmanjša za eno stopnjo.

zadostno
Poročilo je izdelano v skladu z minimalnimi zahtevami, ki jih je predstavil učitelj.
dobro
Besedilo in zgradba poročila sta večinoma smiselna, jezik vsebuje manjše slovnične napake, poročilo večinoma ni prepisano iz virov, v besedilu ni večjih strokovnih napak, se pa pojavi kakšna zastranitev. Edini navedeni viri so naslovi spletnih strani. Ni večjih strokovnih in jezikovnih napak.
prav dobro
Besedilo in zgradba poročila sta smiselna, v besedilu ni večjih zastranitev, jezik v poročilu je ustrezen, slikovno gradivo je ustrezno in je tudi ustrezno komentirano, navedeni so viri, v besedilu skoraj ni strokovnih napak. Uporabljen je še kakšen drug ustrezni vir, ne le spletne strani. Jezik je dober, govorec je suveren.
odlično
Besedilo je zelo jasno in brez strokovnih napak, slikovno gradivo je učinkovito in je tudi učinkovito komentirano, vsi strokovni izrazi in količine so ustrezno rabljeni, besedilo je samostojno delo, citiranje je ustrezno. Uporabljena je široka paleta ustreznih virov. Predstavitev je privlačna, govorec odgovori na zastavljena vprašanja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar